Долга листа препораки од само-дефиниран филмски лаик.

2021 година за мене почна со опсесивно гледање на сите филмови номинирани за Оскар (дури и на кандидатите во „понебитни“ категории), премиерно прикажани во 2020 или 2019 година. Покрај, емотивните…

„Филмот станува сѐ подраматичен со секоја измината минута (а ги има вкупно 130), и со исклучок на неколкуте светли точки, генерално ја промашува поентата во миговите кога би требало да блесне.“

Телевизиска драма со едукативна кауза, трогателна тема, искусна актерска екипа и наградуван режисер – што може да тргне наопаку? Па, многу работи. Во 2014 година, Рајан Марфи (познат по бројни телевизиски серии, како „Американска хорор приказна“, „Сечи докторе“, „Гли“, како и по филмот „Јади, моли се, љуби“) и Лари Крејмер решаваат да направат филмска адаптација на автобиографската драма „Нормално срце“ од 1985 година (чиј автор е Крејмер). Дејството го опфаќа ширењето на вирусот ХИВ во Њујорк во раните 1980-ти години,…