„Полна со фантастични елементи, омажи кон поп културата и уметноста, историски референци и религиозна симболика, „Ангели во Америка“ со сигурност ќе ве изненади и ќе ви предизвика лавина од чувства.“

„Ангели во Америка“ e мини ТВ серијата од шест епизоди и адаптацијата на култната театарска престава на Тони Кушнер. Тема е ХИВ епидемијата, прикажана од перспектива на неколку њујорчани чии судбини симболично се испреплетуваат. Режисер е Мајк Николс кој го зел уникатното надреалистично сценарио на Кушнер и го претворил во незаборавлив епски спектакл. Полна со фантастични елементи, омажи кон поп културата и уметноста, историски референци и религиозна симболика, „Ангели во Америка“ со сигурност ќе ве изненади и ќе ви предизвика…

„За жал, гледачкото искуство на најновиот филм на 84 годишниот великан може да се спореди со евтина вечера платена со купони кога човек очекува партнерот да го изненади со резервација во елитен ресторан.“

Кон „Куќата Гучи“ во режија на Ридли Скот, сценарио на Беки Џонстон и Роберто Бентивења, кинематографија на Дариуш Волски „Гучи“ е една од најпрепознатливите именки на светот во било кој слој на општествените кругови. Богат, сиромав, банкар или садомијач - нема кој не го асоцира овој збор со раскоши и луксузи кои живеат само во соништата на 95% од светската популација. Многумина сепак не знаат дека „Гучи“ не е само симбол на една чанта која чини 5 илјади долари (што…