„Станува збор за една чудесна сторија во која е и допрва ќе биде опфатен периодот од животот на Исус наречен Христос заедно со воскресението“.

„Кој е Исус за тебе?“  Ова е можеби најактуелното прашање на минатите два милениума, кое до ден денес измачува многумина. За некои лудак, измамник, морален учител, историска личност, или пак пророк, а за други пак Бог, спасителот на човештвото и воедно личноста на која се должи постоењето. Но, за сите е заедничко истакнувањето на фактот дека Исус имал значителна улога во обликувањето и развојот на светот од новата ера. Неговото име и животна приказна доживеаја огромен поврат во филмската индустрија,…

„„Анет“ сјае кога примарниот фокус е на живописната сценографија и кога (иронично) бизарните идеи на режисерот се целосно реализирани во нивната апсурдна величественост.“

Кон „Анет“ во режија на Леос Каракс, сценарио на „Спаркс“, кинематографија на Каролин Шампетиер „Анет“ не само што е долгометражното деби на англиски на реномираниот француски режисер Леос Каракс, туку и годинава го отвори Филмскиот фестивал во Кан по пауза од една година. Зачнат како музички проект на култниот и ексцентричен бенд „Спаркс“ пред да ги здружат силите со Каракс кој е познат по својот бизарен и енигматичен опус („Свети мотори“, „Пола икс), овој 139 минутен мјузикл ги исполнува сите…