„Миа Хансен-Лов ни дозволува да застанеме зад камерата и да видиме како тоа изгледа отстрана, поставувајќи го прашањето - дали може да се ставиме во чевлите на некој друг?“

Кон “L'avenir“ - „Она што допрва ќе дојде“ (2016) во режија на Миа Хансен-Лов Дали некогаш сте се возеле во јавен превоз, автобус или воз и сте чувствувале како универзумот да ја има вперено камерата во вас - вие сте главниот карактер? Сè друго станува споредно, околината се замаглува, сетилата се спуштаат на минимум, а солипсизмот го вклучувате на максимум. А кога ќе се вратите во реалноста се прашувате како сте им изгледале на другите патници, можеби и малку се…

„Консумирај“ е дело кое на прв поглед не ветува суштински заклучок, но како што минуваат минутите тоа драстично се менува.

„Консумирај“ е  краткометражно филмско дело на аргентинскиот режисер Бруно Градаски. Досега во својата кариера режирал само краткометражни филмови, а ова дело е најновото на кое работел. Жанрот на филмот е научна фантастика, но пораките кои ги обработува  се од големо значење за современата реалност. Клучни се актуелните слабости на човекот како што се манипулацијата со реклами, зависноста од технологија, способноста за самоуништување и потчинетоста кон претеран консумеризам. Ликовите во приказната се лишени од свој личен идентитет - ниту еден од…