...„огромни количества агресивен оптимизам, но без никаква наративна вредност. “

Кон „Враќањето на Мери Попинс“, во режија на Роб Маршал, сценарио на Дејвид Меги, музика на Марк Шеиман и Скот Витман. Оцена: 3/5 Често се прашувам која е потребата за снимање на n-ти дел од некоја приказна, особено кога станува збор за филмови кои го издржале т.н. тест на времето и постојат како кохерентно спакувани засебни целини. Треба ли да ја прифатиме идејата дека „сѐ е веќе измислено“ или едноставно Дизни пресметано ја капитализира носталгичноста на публиката? Во случајот на…

„Номинациите се тука и вреди да се разгледаат.“

Изминативе неколку години Оскаровската манифестација не поминува без скандали, оваа година скандалот е тука уште пред настанот официјално да започне. Поради проблемите кои настанаа со Кевин Харт и обвинувањата кои беа упатени кон него овојпат Оскаровското доделување ќе се случи без водител. Публиката е живо заинтересирана како ќе се одвива сето тоа. Номинациите се тука и вреди да се разгледаат. Ова се осумте филмови кои влегоа во трката за најпрестижната награда: “Black Panther” е sci-fi бајка што се гледа за…