„Иако трае едвај 23 минути, содржината е паметно презентирана со темпо кое дозволува заокружување на едно целосно емоционално патување.“

Кон „Ситница“ во режија и сценарио на Младен Станиќ, кинематографија на Сара Мориц. Оцена: 4/5. Постои една стара изрека дека луѓето кои најмногу ги сакаш, најмногу и ги повредуваш. Филм, книга, перформанси - голем број од највлијателните творби во историјата ја делат истата конотација. Не е изненадно што токму тие најдлабоки емоции се користат за креација на први обиди во кинематографијата. Токму таков пример претставува студентскиот краток филм на Младен Станиќ „Ситница“ кој користи семејна несреќа и смрт како двигател…